Čochtanklub Žďár nad Sázavou - ploutvové plavání, plavání s ploutvemi, rychlostní potápění, DPP, Bi-Fins, potápění, finswimming, diving

Logo English version
Logo ÚVOD   SPORT   POTÁPĚNÍ   KLUB   KONTAKTY   FOTOGALERIE   KE STAŽENÍ   ODKAZY
Logo

Svaz potápěčů Moravy a Slezska CMAS

NÁBOR DO ODDÍLU
TRÉNINKY, PŘÍSPĚVKY
TERMÍNOVÁ LISTINA
TRENÉŘI TZM
LETNÍ SOUSTŘEDĚNÍ
CO TO JE PP?
ARCHIV VÝSLEDKŮ
PLAVECKÁ ŠKOLA PRO DOSPĚLÉ

Sledujte nás Facebooku:

Profil Čochtanklubu >>

S aktuálními fotkami ze závodů a klubových akcí ;-)

Tréninková základna mládeže (TZM)

Amfora Velké Dářko

Klubovna Žďár n.S.

Rychlé kontakty

E-mail: cochtanklub@email.cz

TZM:
Klubovna ZR:
Amfora:
Potápění:
777 142 787
602 413 717
777 142 787
602 511 800

Všechny kontakty >>

Mistrovství a Přebor ČR v DPP - Hrádek nad Nisou Zpět
  1. - 2. 9. 2007
     

Zvětšit

Plavci Čochtanklubu ovládli republikový šampionát

Hrádek nad Nisou/Žďár nad Sázavou. Ploutvoví plavci ze žďárského Čochtanklubu se na víkendovém mistrovství České republiky v dálkovém ploutvovém plavání předvedli ve skvělé formě. Mladí svěřenci trenéra Martina Trnky vybojovali v areálu Kristýna u Hrádku nad Nisou pět medailí v individuálních závodech, k nimž o den později přidali ještě dvě medaile ze štafet. Nejúspěšnějším plavcem šampionátu se stal 15letý Leoš Dospěl, který "vylovil" dvě zlaté medaile.

"Celé mistrovství bylo jedním z největších úspěchů žďárského plavání. Úspěchy by mohly pokračovat i dál, protože většina našich závodníků jsou junioři," předvídá trenér Trnka, bývalý dlouholetý český reprezentant.

Mladší junior Dospěl ovládl nejen závod v zatopené pískovně u německých hranic, ale i celkové hodnocení českého poháru. Mezi staršími juniory (16-17 let ) doplaval Michal Smolík v závodě na 6000 m jako druhý. V hlavní mužské kategorii vybojoval bronz na stejné distanci Petr Mucha.

V závodu nejmladších talentů (do 13 let) se při svém premiérovém startu na kilometrové trati blýskla druhým místem Sylvie Růžičková. Mladší juniorka Daniela Bukáčková na trati 3000 m napodobila Dospěla a kromě mistrovského závodu vyhrála bezkonkurenčně i celkové hodnocení poháru. "Daniela plavala na úrovni stejně starých kluků, má našlápnuto do juniorské reprezentace," vyzdvihl Trnka výkony nadějné plavkyně.

Žďárští plavci naplno ukázali svůj potenciál i v nedělních štafetách bez rozdílu věku. Čtveřice Daniela Bukáčková, Lea Šimečková, Radka Šimečková a Sylvie Růžičková v závodu na 4x1000 m nestačila jen na olomoucké plavkyně a na stupních vítězů si zblízka prohlédla stříbrné medaile.

Vrcholem víkendu se stal štafetový závod mužů. Vyrovnaný souboj s mosteckými plavci rozhodli žďárští Čochtani (Dalimil Fišar, Michal Smolík, Leoš Dospěl a Petr Mucha) až adrenalinovým závěrem, ve kterém finišman Mucha dohmátl jen těsně pro zlato.

Žďárští plavci tak na závěr letní sezony zúročili intenzivní přípravu. "Bylo poznat, že jsme kvalitně potrénovali. V srpnu jsme absolvovali čtrnáctidenní soustředění na Velkém Dářku," připomněl Martin Trnka.

Ploutvové plavání v posledních letech bojuje s nedostatkem závodníků. Žďárská základna patří v tuzemsku k těm nejpočetnějším a nejúspěšnějším. Přesto bojuje o přežití. "Dotace od svazu se neustále snižují. Hlavně díky podpoře od města jsme mohli nasadit i štafety," pochvaluje si Trnka finanční příspěvek na výjezdy. Čochtanklub se Žďáru odvděčil medailovou sklizní.

Jiří Bárta
Vyšlo ve Žďárském deníku / Týdeníku Vysočina dne 6. 9. 2007

Podporují nás:

Podpořilo Město Žďár nad Sázavou

Podpořila nás Národní sportovní agentura
Kraj Vysočina

Králi.cz webdesign - www.krali.cz - tvorba www stránek, webhosting, domény
Vodaservis s.r.o. - úprava pitných, technologických a bazénových vod
Barbora Flesarová - účetní
ProPelety - profesionální řešení na pelety

Značení a popis laserem - Roman Sýkora

Power Plastics s.r.o.

WOHN - BAU s.r.o.
K-Wash
KODEX Knoflíček s.r.o.

    KRÁLI.CZ WEBDESIGN